Home » » [Fakta Konspirasi 2] Fasa 2 Pembikinan Facebook

[Fakta Konspirasi 2] Fasa 2 Pembikinan Facebook

Written By Mohamad Ariffin Sulaiman on Rabu, 13 Ogos 2014 | 8:07 PG

Assalammualaikum kepada pembaca yang saya hormati. Terima kasih kerana menyinggah blog yang serba kekurangan ini. Tidak mengapalah sekurang-kurangnya ada sedikit ilmu saya cuba kongsi sedikit ye tak?. Ok penulisan ni agak santai sedikit nak skema saya taklah pandai sangat tapi input tu penting betul?. Pernah gune facebook? hampir 97  peratus dalam Malaysia ni memang tahu je apa itu facebook kan?

Tahu tak apakah misi facebook?takkan suka-suka depa buat kot?kalau ada matlamat misi dan visi mereka.
itu kita kene tahu kalau tak tahu camne kita nak gune facebook nie sebaik-baik mungkin. Setakat ini yang aku tahu Konspirasi facebook Whatsapp . Baca la link yang pernah saya kongsi sebelum ini. Ok stop disitu sekarang tentang Fasa 2  pembikinan facebook.

Perancangan Rapi dan penuh Teliti

Perancangan ini telah bermula pada tahun 2004 pembikinan merupakan projek fasa 1 dan kini fasa 2  bakal menyusul setelah 10 tahun berada antara top five laman sosial paling popular di dunia selain google plus. Jika perancangan ini berjaya, dengan mudahnya Central Intelligence Agency ( CIA ) mendapatkan maklumat peribadi sehingga di dalam telefon pintar ( Android, iOs  dan dll ).

 Sedar atau tidak tiap-tiap aktiviti apa yang kita lakukan sehari-hari mereka mengetahui hatta semasa kita berbual percaya atau tidak?. Selain itu mereka juga menggunakan facebook ini untuk :-
1.Facebook boleh ubah rangkaian anda sesuka hati. Tanpa perlu memberitahu pengguna, ia boleh membuka mana-mana ciri telefon anda tanpa perlu memaklumkan terlebih dahulu atau menutupnya sesuka hati.
2.Menelefon atau menghantar SMS. Facebook boleh secara sesuka hati menghantar SMS misalnya kepada kenalan anda dalam telefon tanpa anda sedari. Ia seperti anda memberikan telefon anda kepada orang asing dan membenarkannya membuat apa saja sesuka hati.
3.Rakam audio! RAKAM AUDIO. Facebook mahu merakam perbualan telefon anda atau mana-mana audio dalam telefon pada bila-bila masa mereka suka. Wah, dah macam CIA nampaknya.
4.Lihat kenalan anda. Facebook boleh tengok nombor ibu bapa, adik beradik, isteri, suami, teman wanita bla bla. Mahukah?
5.Baca emel anda. Facebook boleh mengakses emel keseluruhannya termasuk Inbox, Outbox, Sent dan macam-macam lagi untuk tujuan penyelidikan atau pengiklanan
sumber:https://my.news.yahoo.com/blogs/daunpisang/10-sebab-kenapa-anda-tak-perlu-guna-facebook-043624260.html
 Bila kita kaji sememang banyak mendatangkan keburukan daripada kebaikan sehingga dikhabarkan Malaysia juga akan mengikut jejak langkah dalam menutup facebook atas banyak kes jenayah siber melibatkan laman sosial ini. Ianya bergantung kepada tangan kita sendiri , melalui fakta yang saya ketahui
manusia cenderung melakukan perkara yang buruk daripada kebaikan. Dalam senarai negara yang telah melarang penggunaan facebook antaranya ialah:

  1. China
  2. Korea Utara
  3. Mauritius
  4. Cuba
  5. Mesir
  6. Vietnam
  7. Syria
  8. Iran
  9. Pakistan
  10. Bangladesh
Yang menjadi tanda tanya hampir laman sosial menggunakan pilihan create ID/ email menggunakan peranti facebook. Memudahkan sudah tentu kerana korunk tak perlu lagi susah payah nak type just click yes no je. Tapi all data sosial lain sudah tentu facebook banyak advantage betul?Inilah tujuan mereka sebenar, sila lihat carta di bawah:-
Setiap tindak-tanduk berjalan secara halus tanpa kita sedar, kita sedar bila benda itu sudah terjadi. Keuntungan berlipat ganda sudah tentu mereka diatas carta ini. Secara tidak langsung atau langsung
kita sudah menampakkan suatu penyakit iaitu ketagihan seperti menggunakan dadah walau bagaimanapun ketagihan ini amat sukar dihindar kerana dahulunya kita melayari laman web ini menerusi dekstop atau laptop tetapi dengan adanya android sudah tentu memudahkan. Disamping kerjasama antara google mendorong lagi pelancaran misi mereka ini. Apakah misi mereka ini?sudah tentu mereka ingin mendominasi di dunia ini dan mengawal segala-segalanya di dalam tangan mereka.  Moga-moga kita dapat menahan godaan dunia yang bertalu-talu ini.