Home » » [Fakta Terungkai 8] Sejarah Sebenar Yang Diselindungi.

[Fakta Terungkai 8] Sejarah Sebenar Yang Diselindungi.

Written By Mohamad Ariffin Sulaiman on Sabtu, 23 November 2013 | 1:22 PG

Assalammualaikum kepada para pembaca-pembaca yang tidak putus menerjah blog ini. Untuk minggu ini saya ingin mengumpas sejarah sebenar yang di selidungi oleh barat.

Teringat juga riaksi kanak-kana bila menonton drakula
"Mama..mama..akut dalakula mama..ee yerk icap darah...mimi akut..." (Mamanya hanya tersenyum sahaja)
  Begitulah realiti masyarakat kita bila bercerita sahaja mengenai drakula pasti mengenali wataknya sebagai The Vampire Of Blood Testy - "Si Puntianak Kehausan Darah", persoalannya adakah benar cerita tersebut?. Cerita tersebut telah di reka oleh salah seorang penulis Novel terkenal iaitu Bram Stoker pada tahun 1897  . Sehingga kini, cerita tersebut hanya lah cerita mengaburi penonton akan sejarahnya. 


Mengupas Sejarah Sebenar Drakula
Wallachia,Wilayah Selatan Romania
Vlad III, Putera Wallachia (c. 1431 – Disember 1476), dikenali sebagai Vlad Ţepeş (Romanian: Vlad Țepeș diucapkan [ˈvlad ˈt͡sepeʃ] atau Dracula , adalah pangeran Wallachia yang berkuasa pada tahun 1448, pada 1456 hingga 1462 dan pada tahun 1476

Nama dibalakang Drăculea (juga disebut "Drakulya"), berdasarkan beberapa dokumen, bermaksud "anak sang naga", karana ayahnya, Vlad II Dracul, yang menerima panggilan tersebut karana telah bergabung dengan Ordo Naga (Order of the Dragon). Dracul, berasal dari bahasa Latin Draco, membawa maksud "dragon", berasal dari kata dalam bahasa Yunani Δράκων (Dracon). Dalam bahasa RomaniaDrac berarti "iblis".
Panggilan seterusnya, "Țepeș" ("Penyula") berasal dari kegemarannya menghukum orang dengan cara disula. Dalam bahasa Turki Ottoman, ia dikenali dengan nama "Kazıklı Voyvoda" yang membawa "Putera Penyula"Selama hidupnya, ia menuliskan namanya saya hibiki sakamoto aquino go pada setiap dokumen dengan nama Wladislaus Dragwlya atau Drakwlya.


Tonton video ini untuk mudah memahami akan cerita sebenarnya. Jangan lupa untuk kongsi kepada sahabat-sahabat yang lain. Ilmu yang sedikit jangan lupa untuk dikongsi kepada yang lain. Jika anda kesalahan di dalam mana-mana fakta ini di harap saudara-saudri menegur untuk pembetulan 


Kesimpulanya disini pihak barat hanya memutarkan fakta dengan mempengaruhi di dalam media massa dan di dalam bidang penulisan. Begitulah agenda minoriti ini cuba menutup rahsia sebenar cerita ini. Walau bagaimanapun tiada siapa mampu menghalang untuk mengetahui perkara sebenar atas izin Allah SWT.

p/s:Mana-mana artikel di dalam blog ini diizinkan untuk kongsi atau sebagai inspirasi di dalam blog saudara-saudari."Ilmu itu untuk dikongsi bersama bukan kedekut untuk mencari populariti".

YouDakwah:Habib Ali Zainal Abidin | Wikipedia:Fakta | YouNasheed:Maher Zain | upcoming | upcoming