Home » » [Fakta Islam]Memilih Ideologi Islam Atau Ideologi Demokrasi?

[Fakta Islam]Memilih Ideologi Islam Atau Ideologi Demokrasi?

Written By Mohamad Ariffin Sulaiman on Isnin, 25 Mac 2013 | 11:05 PG

Assalammualaikum, minggu ini adalah minggu PERINGATAN!..kenapa dengan peringatan pula?saudara-saudari yang saya hormati saya tidak tahu bagaimana untuk menyedarkan sahabat-sahabat yang tidak sedar akan permasalahan ini.

Apakah p e r m a s a l a h a n yang ingin saya utarakan? siapa tahu mengenai DEMOKRASI? saya tahu masing-masing tahu  apakah itu demokrasi. Malangnya ramai yang tidak sedar kita sedang dipermainkan, kita seolah-olah diberi pil khayal sehingga kita tidak sedar apakah yang berlaku sebenarnya. Saya pohon ampun dan maaf terlebih dahulu sekiranya terdapat m i s s o f e r r o r  di dalam penulisan saya disini.

Definisi:
Demokrasi ialah suatu bentuk kerajaan di mana kuasa menggubal undang-undang dan struktur kerajaan adalah ditentukan oleh rakyat. Berdasarkan mengenail usul Demokrasi Berparlimen berdasarkan (Perkara 44)

[Perkara 44 Kuasa perundangan Persekutuan hendaklah terletak hak pada Parlimen yang hendaklah terdiri daripada Yang di-Pertuan Agong dan dua Majlis Parlimen yang dikenali sebagai Dewan Negara dan Dewan Rakyat.]

Keburukan Sistem Demokrasi:
(kita boleh lihat di dalam Moden Sekular di Barat Terutama US dan British)
-Sila klik Link >>Keburukan-keburukan Sistem Demokrasi

 Sejak kejatuhan Empayar Uthmaniyah di Turki penularan moden sekular semakin berleluasa di seluruh dunia. Dan di dalam bulan Mac inilah terjatuhnya Sistem Khalifah yang mana semua sistem digunakan berdasarkan sistem Perundangan Islam yang diasaskan oleh junjungan kasih Nabi Muhammad SAW. Sistem khalifah terhapus sepenuhnya pada tahun 1924.  Sudah (1924-2013) 89 tahun umat Islam sudah sengsara tanpa satu kekuatan yang menjadi tunjang Satu Dunia. -Silak klik Link >>Kronologi Kejatuhan Empayar Khalifah Terakhir


Bahana Demokrasi 
 Daripada Abu Said Al-Khudri ra. berkata, Bahawasanya Rasulullah saw. bersabda, "Kamu akan mengikuti jejak langkah umat-umat sebelum kamu, sejengkal demi sejengkal, sehasta demi sehasta, sehingga jikalau mereka masuk ke lubang biawak pun kamu akan mengikuti mereka.; Sahabat bertanya, "Ya Rasulullah! Apakah Yahudi dan Nasrani yang kau maksudkan?; Nabi saw. menjawab,;Siapa lagi kalau bukan mereka". (Riwayat Muslim)

Persoalannya sekarang adakah Demokrasi itu Syirik?
berdasarkan Video ini >> http://youtu.be/s6YyIrRjfqw
Terdapat dua jenis Syirik iaitu:-
a)Syirik Jali (terang-terangan)
b)Syirik Khafi (Tersembunyi)Jadi, secara intipatinya demokrasi adalah syirik yakni ianya tersembunyi yang kita sendiri tidak ketahui dan tidak sedar kerana ianya sudahpun menular di seluruh dunia. Melainkan seseorang itu mengetahui dengan Nur Allah dan kehendakNya. Mereka(sekularisme moden)tidak mengiktiraf Allah SWT sebagai tuhan yang satu. Undang tertinggi tidak meletakkan Allah SWT sebagai kuasa mutlak.Sebagai contoh Kerajaan menghalalkan yang haram seperti Loteri, arak, judi, rokok dan seumpama dengannya terus mengundi kerajaan tersebut, terus mengundi parti tersebut.Adakah kamu tergolong orang yang syirik?kerana mengundi?(saya tidak merujuk mana-mana parti di negara ini tetapi merujuk sebagai contoh diluar negara).Kita wajib sedar p e r m a s a l a h a n ini.
(rokok:berdasarkan fatwa yang diwar2kan baru-baru ini)

Demokrasi:Pilihan Raya Parti Islam yang memperjuangkan hukum Allah SWT?
Kebanyakkan mereka mengambil jalan yang sangat sukar dan mengelirukan. Mereka masuk bersama-sama ke dalam sistem demokrasi dan berjuang di dalamnya.Inilah jalan yang amat sukar,ibarat membiarkan diri diperangkap dengan jerat tikus yakni demokrasi, untuk mendirikan hukum Allah.The Hidden Hand (gologan yang menginginkan Islam hancur)tersenyum melihat perangkapnya mengenai Umat Islam..Dia tahu gerakan Islam tidak akan ke mana,di sana perangkap,di sini pun perangkap.

Parti Ikhwanul Muslimin memasuki pilihan raya dan telah pun memenanginya secara majoriti, namun apa yang jelas, langsung tidak ada tanda-tanda bahawa parti Islam itu mahu menerapkan Islam, sebaliknya pimpinan Ikhwanul Muslimin ternyata memilih untuk berbaik dengan Barat dan lebih cenderung mahu mengekalkan sistem sekular yang sedia ada. Keadaan yang sama terjadi dengan Parti An-Nahdha pimpinan Rasyid al-Ghannushidi Tunisia yang jelas mahu mengekalkan pemerintahan sekular dan telah mengisytiharkan tidak akan menjadikan Islam sebagai dasar negara.Dengan kata lain, tidak ada beza dan tidak ada gunanya sama ada pilihan raya kotor ataupun bersih apabila pilihan raya dan sistem demokrasi itu sendiri sudah tidak memenuhi kehendak syarak. Di dalam sistem Islam, pilihan raya diadakan untuk memilih anggota Majlis Umat (Majlis Syura) dan boleh juga diadakan untuk memilih Khalifah. Dalam kedua-dua keadaan, mereka bukanlah orang yang dipilih untuk menjalankan fungsi tasyri (membuat undang-undang) kerana Khalifah dipilih untuk melaksanakan Kitabullah dan Sunnah RasulNya manakala Majlis Umat dipilih untuk melakukan proses muhasabah dan memberi pendapat kepada Khalifah dalam hal pemerintahan dan pentadbiran negara. Hal ini berbeza sama sekali dengan pilihan raya di dalam sistem demokrasi.Banyak gerakan Islam yang terlibat di dalam demokrasi pilihan raya masih tidak sedar dan tidak mahu sedar bahawa mereka sebenarnya telah terperangkap di dalam agenda Barat dengan kerangka berfikir demokrasi yang Barat mahukan. Oleh sebab itulah kita menyaksikan bahawa jika gerakan Islam ini menang sekalipun di dalam pilihan raya, mereka tetap meneruskan sistem demokrasi/sekular yang sedia ada. Justeru, memang tiada gunanya membersihkan pilihan raya apabila parti mana sekalipun yang menang, tetap mengekalkan sistem demokrasi warisan penjajah ini.
>>sumber:http://adam-thehiddentruth.blogspot.com/2012/07/politikpilihanrayademokrasi-dan-syirik.html

Firman Allah:-
Manusia yang mempunyai hati tetapi tidak mahu memahami dengannya,mempunyai mata tetapi tidak mahu melihat,mempunyai telinga tetapi tidak mahu mendengar,mereka itu seperti binatang ternakan,bahkan lebih sesat lagi. (Surah Al Araf :179)

Banyak Lagi Perkara yang ingin saya kongsikan kepada kalian semua. Walau bagaimanapun saya memerlukan masa dengan analisis untuk lebih mendalami akan hal ini. Insyaallah moga Allah SWT permudahkan. Dan seperkara lagi saya memohon ampun dan maaf sekiranya ada yang terguris mengenai info ini, saya hanya ingin menyedarkan sahaja. Maaf sekiranya ada yang bertanyakan saya mengenai mengundi PRU-13 ini jawapan jujur saya "Saya tidak mengundi dan saya tidak mendaftar langsung atas sebab-sebab tertentu".Tepuk dada tanya iman anda.Moga Allah memberi hidayah kepada kita semua aminn..

YouDakwah:Habib Ali Zainal Abidin | Wikipedia:Fakta | YouNasheed:Maher Zain | upcoming | upcoming