Home » » [Fakta Alam]Tawaf Hukum Alam Semesta

[Fakta Alam]Tawaf Hukum Alam Semesta

Written By Mohamad Ariffin Sulaiman on Ahad, 17 Mac 2013 | 1:04 PG

Assalammualaikum kepada pembaca-pembaca setia blog ini. Minggu ini admin ingin membahaskan mengenai Sains Islam Mendahului Zaman apakah buktinya?ada sebenarnya iaitu Al-quran iaitu wahyu Allah SWT kepada Nabi tercinta kita iaitu Nabi Muhammad SAW. Berdasarkan firman
Allah dalam Surah Yunus ayat ke-5:

Dialah yang menjadikan matahari bersinar-sinar (terang benderang) dan bulan bercahaya, dan Dialah yang menentukan perjalanan tiap-tiap satu itu (berpindah- pindah) pada tempat-tempat peredarannya (masing-masing) supaya kamu dapat mengetahui bilangan tahun dan kiraan masa. Allah tidak menjadikan semuanya itu melainkan dengan adanya faedah dan gunanya yang sebenar. Allah menjelaskan ayat-ayatNya (tanda-tanda kebesaranNya) satu persatu bagi kaum yang mahu mengetahui (hikmat sesuatu yang dijadikanNya).Huraian mengenai Surah Al-Yunus:
Bahawasanya matahari adalah bintang yang mengeluarkan cahayanya sendiri. Ramai orang pada masa dahulu menganggap bulan juga mengeluarkan cahaya tetapi sebenarnya,Tidak kerana bulan hanya memantulkan sahaja cahaya matahari terus ke bumi (ibarat cermin). Sebelum, admin teruskan hujah ini. Admin ingin menanyakan mengenai "TAWAF", rata-rata muslimin dan muslimat tahu mengenainya. Maksud TAWAF di dalam islam ialah mengelilingi Ka'abah. tetapi makna besar bagi TAWAF merujuk kepada alam semesti ini sebenarnya juga melakukan perkara yang sama. Terkejut bukan?ya admin sebenarnya terkejut juga bila admin meneliti surah Yunus ini, cukup meremang bulu-bulu roma. Dalam erti kata lain ialah TAWAF ialah Hukum Alam Semesta dan pergerakan dimulakan diarah kanan atau ikut lawan jam.  Sebagaimana contoh:-

1.Atom
Atom terdiri daripada elektron,proton dan nukleus.  Elektron bersifat cas negatif mengelilingi neutron pada arah lawan jam. Atom-atom ini terdapat di dalam semua unsur Tanah, Api, Air, Udara, dan Cahaya.  
Dalam sel, terdapat satu bahagian yg bernama cytoplasm yg berfungsi utk menyimpan bahan2 terlarut dlm sel, tpi tahukah anda sebenarnya sel sedang bergerak mengelingi nucleus dlm putaran lawan arah jam.
2.Bumi
Bumi adalah tempat kita dan itulah nikmat yang Allah SWT beri kepada manusia, sedar ataupun tidak matahari terbit dari arah timur dan terbenam ke arah barat. Ini menunjukkan bahawa Bumi juga berpusing mengikut arah jam. Dan kutub utara dan kutub selatan sebagai tulang belakang semasa bumi sedang berputar. Dan dengan putaran yang tidak henti-henti ini menghasilkan satu medan iaitu medan elektromagnet yang berfungsi sebagai perisai kepada sinaran Ultraungu yang dihasilkan oleh matahari. Bukan bumi juga berputar mengikut lawan jam Bulan juga turut melakukan sedemikian. 


3.Sistem Suria

Terdapat 9 buah planet yang mengelilingi (jumlah berikutnya masih tidak ketahui melainkan Allah SWT sahaja Maha Mengetahui akan ciptaanNya) matahari mengikut peredaran tertentu. Semua peredaran ini tidak akan berlaku melainkan kehendak Allah SWT , tiap-tiap pergerakan ini semua berlaku mengikut lawan jam. Matahari juga sebenarnya berpusing mengikut lawan jam termasuk sistem galaksi. Ini menunjukkan kebesaran Allah SWT yang nyata di dalam Al-quran.Info Tambahan :-


Tahukah anda... 
JEWISH CLOCK di Prague, Republik Chzech
Jam yang asal, telah diciptakan pergerakannya dengan putaran ke arah KANAN, dan putaran ini mengikut pergerakan pusingan TAWAF, dan jam ini sudah lama diguna-pakai oleh umat Islam, selama 1200 tahun, selepas dunia ini mula diMODENkan oleh kuasa barat secara perlahan-lahan sejak 200 tahun lepas, sejarah putih ini telah diHITAMkan, dan semakin ramailah manusia memakai JAM ANTI-TAWAF seperti hari ini. Memang suatu yang pelik bila orang lihat kita memakai JAM ANTICLOCKWISE ini, kerana sudah lama kita terpesong dengan memakai JAM ANTI-TAWAF (jam biasa), tapi sampai bila kita nak pakai jam biasa yang jelas bertentangan dengan Fitrah alam yg diciptakan Allah secara Harmoni iaitu mengikut arah pusingan TAWAF.Secara umumnya, jam anticlockwise ini mempunyai khasiat-khasiat yang berikut:
* sebagai pengimbang semulajadi setiap detik/saat
* menjadikn fikiran lebih tenang dgn penghantaran mesej tenaga secara tetap & sekata
* membantu mengawal rentak jantung serta memulihkan kembali sel-sel saraf dlm badan
* mengharmonikn sistem kelenjar dgn rangsangan sistem deria dlm mengesan berbagai bentuk maklumat dari luar
* membantu yg bermasalah Halusinasi (kerohanian)
* meningkatkn tekanan disekitar tubuh bg mengawal & mengimbangi aura/cahaya
* merangsang daya tumpuan serta mengekalkn potensi diri yg optima
* gerakan jam yg mengikut arus fitrah akan mengubah persepsi pengguna utk menempatkn sesuatu di bawah kawalan, membantu meringankn penyakit & bertindak sebagai pencegahan terhadap gangguan radiasi tercemar.

Memenuhi falsafah hukum 7 kuasa menguasai tenaga..
* Kebenaran mengatasi kesilapan
* Kelajuan mengatasi kelewatan
* Kemudahan mengatasi rintangan
* Kestabilan mengatasi kucar-kacir
* Kekuatan mengatasi kelemahan
* Keuntungan mengatasi kerugian
* Kejayaan mengatasi kegagalan

Dan, orang yang benar-benar bertakwa  dan ingin mengetahui akan beroleh kebenaran, itu janji Allah SWT. Orang yang ingin mencari kebenaran kerana Allah SWT akan diberi balasan setimpal dengan apa yang mereka lakukan. Jadi, saya menyeru pembaca--pembaca termasuk admin sendiri bahawasanya hakikat sebenar KITA HANYA HAMBA ALLAH YANG HINA (kecilnya kita di sisi Allah SWT). Bayangkan, masih lagi kita sombong atas nikmat-nikmatNya?.

YouDakwah:Habib Ali Zainal Abidin | Wikipedia:Fakta | YouNasheed:Maher Zain | upcoming | upcoming