Home » » [Fakta Terungkai 3]70 ribu Yahudi Di Isfahan,Iran

[Fakta Terungkai 3]70 ribu Yahudi Di Isfahan,Iran

Written By Mohamad Ariffin Sulaiman on Khamis, 3 Mei 2012 | 10:23 PG

 Assalammualaikum kepada sahabat-sahabat yang saya kasihi.Alhamdulillah syukur kerana masih di beri peluang untuk berkongsi maklumat fakta yang sewajarnya anda harus mengetahui.Tempoh hari,kebetulan hari itu hujan lalu saya menyinggah sekejap di Masjid Taman Kosas.Selesai sahaja solat Maghrib hujan masih lagi tidak henti-henti(seolah-olah niat untuk balik di tengah hujan tergendala).Jadi aku buat keputusan untuk tunggu sehingga hujan reda.Aku perhatikan ketika  di dalam Masjid,seorang penceramah datang untuk berceramah mengenai tajuk yang aku masih tidak tahu.Lalu tertarik untuk mendengar aku cuba berjinak-jinak untuk mendengar apa yang penceramah tersebut ucapkan.Lalu "Assalammualaikum,malam ini saya akan utarakan berkenaaan Kedatangan Dajjal".Full stop di situ,rasa ingin tahu semakin membuak-buak.Sehingga penceramah tersebut menceritakan 70,000 ribu orang Yahudi tinggal di Isfahan,Iran.

Kita sering mengetahui konspirasi antara Amerika Syarikat dan Israel akan mengenakan tindakan ketenteraan terhadap Iran.Walau bagaimanapun,pada hakikatnya ,ianya satu perbohongan dan penipuan kepada rakyat di seluruh dunia.Dan kita pun sudah tahu Iran mempunyai teknologi nuklear dan dari mana entah tiba-tiba Iran bangkit sebagai negara yang mempunyai tenaga Nuklear?.Masih ingat lagi pada tahun 1980 hingga 1988 ketika itu Iraq di tadbir oleh Saddam Hussein.Dan aku masih kehairan kenapa tiba-tiba pada Pemerintahan Presiden Bush terus memburu Saddam Hussein atas Jenayah Perang.Dalam benak fikiran saya,Kenapa?

Dalam sepotong hadis Dari Nabi Muhammad SAW bersabda:-

Sabda Beliau SAW; “Ketahuilah ia (Dajjal) berada di laut Syam atau laut Yaman .. akan datang dari arah timur (lalu menunjukkan dengan tangannya )..”- HR Muslim.
Dari Anas bin Malik ra, sabda beliau SAW, “Dajjal akan keluar dari kota Yahudi Isfahan (Khurasan, IRAN) bersama 70,000 penduduk Isfahan”. [Fath al-Rabbani Tartib Musnad Ahmad. Ibn Hajar berkata: "Shahih"].
Nabi bersabda “Dajjal akan diikuti oleh 70.000 yahudi dari kota Isfahan , mereka memakai Al-Tayalisah”. HR. muslim.

p/s:Ini adalah antara fakta kukuh yang kita boleh ambil untuk mengetahui di mana kemunculan mereka.Walau bagaimanapun sejumlah mereka masih tidak di ketahui lagi.


Terdapat 13 kaum/tribes yahudi dan Ashkenazi  rujuk wikipidia di bawah ini:-
Ashkenazim adalah bentuk jamak daripada 'Ashkenaz' dari bahasa Ibrani אשׁכנזי yang berarti "Jerman". Dalam bahasa Ibrani juga dikenal bentuk אשׁכנזים.

Ini mengartikan orang Yahudi Eropa, terutama dari Eropa Timur, bahasa yang mereka pakai biasanya adalah bahasa Yiddish. Zaman sekarang kaum Ashkenazim di Eropa sudah hampir punah, mereka banyak didapati di Amerika Serikat dan Israel.

Kaum Ashkenazim, sebagai sebuah kaum yang cukup tertutup banyak yang mengidap penyakit turunan. Tetapi salah satu penyakit turunan yang berhubungan dengan penyakit otak, membuat mereka memiliki skor IQ tertinggi di dunia.

Yang mengherankan secara genetik bangsa Palestina memiliki hubungan genetik lebih dekat dengan kaum Ashkenazim dibandingkan dengan kaum Yahudi-Timur Tengah.[1]


Antara contoh  Tokoh Yahudi Ashkenazim sehingga golongan barat mengagung2kan atas jasa nya.Mereka mempunyai kebolehan yang luar biasa walau bagaimanpun Allah swt telah berfirman mengenainya:

(Ingatlah peristiwa) ketika Nabi Yusuf berkata kepada bapanya: “Wahai ayahku! Sesungguhnya aku mimpi melihat sebelas bintang dan matahari serta bulan; aku melihat mereka tunduk memberi hormat kepadaku” (4). Bapanya berkata: Wahai anakku! Janganlah engkau ceritakan mimpimu kepada saudara-saudaramu, kerana aku khuatir mereka akan menjalankan sesuatu rancangan jahat terhadapmu. Sesungguhnya syaitan adalah musuh yang nyata bagi manusia (5). Dan demikianlah caranya Tuhanmu memilihmu dan akan mengajarmu takbir mimpi serta akan menyempurnakan nikmatNya kepadamu dan kepada keluarga Yaakub sebagaimana Dia telah menyempurnakannya kepada datuk nenekmu dahulu: Ibrahim dan Ishak. Sesungguhnya Tuhanmu Maha Mengetahui, lagi Maha Bijaksana (6). Demi sesungguhnya! (Kisah) Nabi Yusuf dengan saudara-saudaranya itu mengandungi beberapa pengajaran bagi orang-orang yang bertanya (tentang hal mereka untuk mengambil iktibar) (7).

Dan kata-kata yang saya tak boleh lupa.Penceramah tersebut menyatakan "Islam di Asia Tenggara akan menjadi tonggak tulang belakang kepada Perjuangan Imam Mahdi,Insyaallah"
.Biarlah yang baik datang dari Allah swt,yang buruk datangnya pada diri kita sendiri.

YouDakwah:Habib Ali Zainal Abidin | Wikipedia:Fakta | YouNasheed:Maher Zain | upcoming | upcoming